irsa942

تفاوت ها و تشابهات وبسایت و وبلاگ

1 پست در این موضوع

در نگاه اول، وب*سایت و وبلاگ شبیه هم به نظر می*رسند، اما دقیق*تر که می*شویم تفاوت*های زیادی را بین این دو می*بینیم.

وب سایت "جایگاهی در اینترنت است که در آن می*توان اطلاعاتی را در مورد سازمان*ها، شرکت*ها و افراد به دست آورد" و وبلاگ " وب سایت پویایی است که متعلق به شخص یا اشخاصی است و در برگیرنده اطلاعاتی راجع به موضوع یا موضوعات گوناگون است".

پذیرفتن این تعریف*ها می*تواند شروعی برای مقایسه این دو باشد؛ بدین منظور، ابتدا به مشابهت*ها و سپس به تفاوت*ها می*پردازم:

مشابهت*های وب*سایت و وبلاگ:

هردو جایگاهی در فضای سایبری(Cyberspace) هستند و URL منحصر به فردی دارند.

هر دو برای انتشار اطلاعات و داده*ها در فضای سایبری به کار می*روند.

محتوای هر دو اطلاعات است و کارکرد اطلاع*رسانی دارند.

وبلاگ هم نوعی وب*سایت است.

هر دو را می توان به جای هم استفاده کرد ( اما پیشنهاد نمی شود )

تفاوت*های وب سایت و وبلاگ:

وب سایت*ها عمدتا رسمی هستند، اما وبلاگ*ها عمدتا (یا به کلی) شخصی*اند.

به روز کردن وب سایت*ها نسبت به وبلاگ*ها، نیازمند وقت بیشتری است.

وب*سایت*ها از نظر طراحی ساختار پیچیده*ای دارند، در حالی که وبلاگ*ها ساده*ترند. مثل لباس رسمی و راحتی می*مانند.

وب*سایت ها به موضوعات خاصی می*پردازند، در حالی*که وبلاگ*ها تمام وقایع ریز و درشت زندگی را پوشش می*دهند.

گفتمان حاکم بر وب سایت*ها رسمی است، ولی وبلاگ*ها گفتمانی غیر رسمی دارند.

وب سایت ها معمولا ارتباط یک سویه ( و گاهی ارتباط با ما ی سایت ) و وبلاگ*ها عمدتا ارتباط دو سویه ( کامنت گذاری) با بازدید کنندگان برقرار می کنند.

وب سایت*ها برای مالکانشان هزینه*ی اقتصادی دارند، در حالی که بیشتر وبلاگ*ها برای بلاگرها رایگان هستند و از سرویس رایگان یک سرویس دهنده استفاده می کنند.

در وب سایت*ها می*توان صحبت از محدودیت و سانسور کرد، در حالی که وبلاگ*ها از این نظر بسیار آزاد تردند.

وب سایت*ها گرایش به سکون و نظم و وبلاگ*ها گرایش به پویایی و بی*نظمی دارند.

وب سایت ها حال و هوای مدرن و وبلاگ*ها حال و هوای پست مدرن دارند.

راه اندازی وب سایت*ها نسبت به وبلاگ*ها به زمان بیشتری احتیاج دارد.(البته نه برای مهندسان IT)

وب سایت*ها نمود عقلانیت و وبلاگ*ها نمود احساس*اند.

به روز رسانی در وب سایت بیشتر به شکل ایجاد صفحات جدید و در وبلاگ به صورت تولید محتوا صورت می*گیرد.

در وب سایت ها معمولا اطلاعات به روز رسانی، ثبت نمی شود. در وبلاگ*ها ثبت اطلاعات به روز رسانی اهمیت ویژه*ای دارد.

به روز رسانی وب سایت*ها مخصوص افراد حرفه*ای است، در حالی که بلاگرها بدون دانش فنی وبلاگ*های خود را به روز می*کنند ( بسیار راحتتر از سایت هایی حتی دارای CMS ).

وب سایت*ها محل مناسبی برای شکل گیری گروه*ها و اجتماعات مجازی نیستند، برعکس، وبلاگ*ها محیط مناسبی برای این منظورند.

در وبلاگ ها وبلاگ های دیگر را راحتتر می توان پیدا کرد و سیستم کامنت دادن و گرفتن ! باعث آشنایی و نزدیکی بیشتری می شود اما در سایت ها ممکن است یک سایتی که کسی به آن لینک نداده است سالها بدون ویزیتور باقی بماند ، اما در وبلاگ به خاطر سیستم خبررسانی صفحه اول آن حداقل یک نفر به شما سر می زند ! به عبارت دیگر وبلاگ رسانه*ای تعاملی است.

سادگی وجه مشخصه بلاگ است. اگر به کمک وب سایت توجه کنید آن را پر از اطلاعاتی می*بیند که در میان تار و پود صفحاتی چند پیچیده شده است. صفحاتی که شاید چندین لایه داخلی داشته* باشد. در یک وب سایت شاید پیچیدگی صفحات و نحوه ردیف کردن مطالب کمی شما را سر در گم *کند. اما در مقابل بلاگ بسیار ساده است.در واقع هر گاه شخصی به این نتیجه برسد که مطلبی برای نوشتن دارد و آن مطلب ممکن است برای دیگران مفید یا جالب باشد می*تواند به وبلاگ نویسی بپردازد. زمان کافی هم برای نوشتن و ارسال مطالب وجود دارد و سایت*های زیادی در قالب وبلاگ نویسی سرویس*های رایگان ارائه می*کنند.

کنترل وب سایت*ها در اختیار مالکان آن است، ولی بلاگرها کنترل جزئی بر وبلاگ دارند. در واقع کنترل آنها تابع یک کنترل بزرگ*تر توسط صاحبان Domain و مدیران کلان سرویس دهنده وبلاگ است. البته این مورد برای وبلاگ*هایی که مالکیت Domain آنها شخصی است، صدق نمی*کند.

در وب سایت شما فضایی را خریداری می کنید و می توانید فایل ها و عکس ها و .. ی خودتان را روی آن آپلود کنید اما در بیشتر سرویس دهندگان وبلاگ شما فضایی برای آپلود عکس ها ندارید و باید از فضاهای مجازی ( همانطور که قبلا گفته شد ) استفاده کرد .

در سایت شما می توانید دامینی به نام startweb.ir خود داشته باشید اما در وبلاگ ها آدرس شما تابع سرویس دهنده خود startweb.blogfa.com می باشد .

در وبلاگ ها شما مجبورید بنر های تبلیغات مزاحمی را تحمل کنید اما در سایتتان شما از این مشکل رها هستید و حتی می توانید خودتان تبلیغات بگیرید و بگذارید .( البته بستگی به داشتن ویزیتور زیاد در سایت شماست )

یکی از بهترین ویژگی های وبلاگ ها آن است که سرویس دهندگان وبلاگ فارسی زبان هستند و شما می توانید به راحتی در آن استفاده کنید و کارها بیشتر اتوماتیک و بسیار راحت است اما در سایت به این راحتی نمی باشد .

در مقابل مزیت بالای وبلاگ ها محدودیت های آنهاست خود را دارند در مقابل در سایت شما دستتان برای هر کاری باز می باشد و می توانید طبق هر فناوری و هر نوع طراحی کار کنید .

در سایت شما می توانید صفحات مختلف به تعداد مورد نظر داشته باشید ، اما در وبلاگ تعداد صفحات ( استاتیک ) محدودیت دارند .

در سایت شما می توانید امکانات خاص در اختیار دیگران بگذارید اما در وبلاگ محدودیت وجود دارد .

وبلاگ چون زیر شاخه ایی از یک سرویس دهنده می باشد ، امنیت شما کمتر است و با هر نوع مشکل سرویس دهنده شما ممکن است داده های خود را از دست بدهید ( مثل مشکلی که در تغییز دامین Persianblog به وجود آمد ) اما در سایت شما می توانید یک Back up از داده های خود داشته باشید و امنیت آن دست خود شماست .

ترافیک بالای وبلاگ ها و کندی سرویس های آن یکی از معایب آن نسبت به سایت می باشد .

1 کاربر پسند دیده است

Share this post


Link to post
Share on other sites
آموزش ووکامرس قالب جوملا قالب وردپرس قالب رایگان وردپرس قالب رایگان جوملا هاست نامحدود هاست جوملا هاست لاراول هاست وردپرس هاست ارزان هاست ربات تلگرام خرید دامنه آموزش ساخت ربات تلگرام با php آموزش html و css آموزش لاراول آموزش cPanel آموزش php آموزش سئو وردپرس آموزش امنیت وردپرس آموزش وردپرس آموزش فرم ساز RSform آموزش سئو جوملا آموزش فروشگاه ساز Hikashop آموزش فروشگاه ساز ویرچومارت آموزش طراحی سایت آگهی تبلیغاتی آموزش امنیت جوملا آموزش طراحی سایت فروش فایل آموزش طراحی قالب ریسپانسیو با Helix آموزش جوملا 3 آموزش ساخت ربات دکمه ی شیشه ای آموزش ساخت ربات همکاری در فروش آموزش ساخت ربات جذب ممبر آموزش ساخت ربات ضد اسپم آموزش ساخت ربات پیوست فایل سورس ربات مدیر گروه | ربات مدیر گروه همسریابی

برای ارسال نظر یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید نظر ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در انجمن ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !


ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید


ورود به حساب کاربری