Phantom Wolf مهمان

امنیت مکینتاش ده سال از ویندوز عقبتر است؟

1 پست در این موضوع

خبر مصاحبه مدیر امنیت شرکت کاسپرسکی که تولیدکننده نرم افزارهای آنتی ویروس و فایروال و … است خیلی جالب بود. در خبر آمده بود که اپل در زمینه امنیت ده سال از میکروسافت عقبتر است! آیا واقعاْ چنین است؟

شکی نیست رویکرد میکروسافت در یک دهه اخیر به سمت بهبود امنیت ویندوز بوده است. این موضوع از ویندوز ۲۰۰۰ به طور جدی پیگیری میشد و در ویندوز ۷ به اوج خود رسید. افزودن قابلیتهای امنیتی فراوان به نسخه های مختلف ویندوز و به خصوص جلوگیری از دسترسی برنامه های مخرب به منابع سیستمی از مهمترین اقداماتی بود که انجام شده و در نسخه های ۶۴ بیتی در حدی از بلوغ است که در یک سیستم عامل به این بازی و وسعت قابل اجرا است.

در مقابل اپل نیز از سال ۲۰۰۰ به مکینتاش نسخه دهم یا Mac OS X مهاجرت کرد. میکنتاش نسخه دهم بر پایه هسته یونیکس بوده و هست. در واقع به نوعی مک هم خانواده و فامیل لینوکس محسوب می شود. اگرچه شباهت آن با BSD بیشتر است.

از نظر فنی هسته مکینتاش که بر پایه یونیکس است دارای امنیت ذاتی بیشتری نسبت به ویندوز است و به طور ریشه ای برای سطوح مختلف دسترسی و چند کاربره بودن تعریف شده است. در واقع اگر بخواهیم مقایسه ای کنیم بدون شک مکینتاش به دلیل توارث از یونیکس برنده ساختار برتر سیستم عامل در قیاس با ویندوز است. اگرچه اکنون ویندوز ۷ بالغ ترین سیستم عامل دنیا محسوب می شود و صدها میلیون کاربر دارد اما کماکان بر پایه همان طرح اولیه ویندوز است. ساختار رجیستری و همچنین برخی ایرادهای دیگر مانند نحوه دسترسی برنامه ها به API های ویندوز کماکان بر سر جای خود هستند.

اما چرا اساساْ برنامه های مخرب وجود دارند؟

در یک سیستم عامل باز مانند ویندوز و یا مکینتاش که سطوح دسترسی برخلاف سیستم عاملی مانند iOS بسیار وسیع تعریف شده است عملاْ پتانسیل برنامه مخرب همیشه وجود دارد و حتی اقداماتی مانند سندباکس کردن سیستم عامل و … هم نمی تواند در نهایت عامل جلوگیری از آلودگی شود.

حتی سیستم عاملهای محدودی مانند iOS نیز جلیبرک می شوند و این یعنی دارای حفره امنیتی هستند! در سیستم عاملی مانند iOS نه تنها سطوح دسترسی برنامه ها به داده ها بسیار محدود است بلکه در پردازشها هم اوضاع همچنین است و به مدد چنین محدودیتهای سنگینی توانسته ایمنی قابل قبولی نشان دهد.

مکینتاش به خودی خود سیستم عامل ایمنی است و در مورد اخیر هم که دچار ویروسی همه گیر گردید در واقع افزونه ماشین مجازی جاوا در مکینتاش مورد سوء استفاده قرار گرفت نه خود سیستم عامل. این ماشین مجازی محصول شرکت سان است نه اپل! اگرچه همیشه کاربران مک این ماشین مجازی را از اپل دانلود می کنند اما محصول شرکت Sun است.

اما اپل در چه چیزی نسبت به میکروسافت عقب است؟

۱-در به روزرسانیهای ماهانه و منظم. اپل برخلاف میکروسافت که مداوم هات فیکس منتشر میکند اقدام به انتشار نسخه های minor مک می کند. این نسخه ها معمولاْ خیلی زود به زود منتشر نمی شوند. در واقع روند وصله کردن سیستم عامل در مک به سرعت ویندوز نیست.

۲-اپل بی دلیل این روحیه را در کاربران مک ایجاد کرده که مک نفوذ ناپذیر است! از بیخ و بن چنین تصوری نادرست و همه سیستمهای عامل حتی لینوکس با هسته بازی که دارد و مداوم به روزرسانی می شود هم دارای مخرب افزارهای فراوانی است. ماهیت طراحی سیستم عامل باز چنین پتانسیلی را فراهم کرده است.

برتری مک در چیست؟

ساختار سیستم عامل مک از نظر سندباکس به مراتب فراتر از ویندوز است و حتی در اپ استور مک هم اجبار بر طراحی برنامه ها به صورت سندباکس است اما ظاهراْ لازم است همان کاری که در مورد iOs رخ داد در مورد مک هم رخ دهد. یعنی افزونه هایی مانند فلش پلیر و جاوا به طور کامل از این سیستم عامل حذف شوند. کاری که در مورد سیستم عامل موبایل اپل موجب نابودی فلش پلیر شد.

با اینکه موافقم ایمنی مک آنقدر نیست که اپل در بوق و کرنا می کند اما در قیاس با ویندوز وضعیت بهتری دارد و این موضوع ربطی هم به تعداد کاربران آن ندارد بلکه به دلیل طراحی ساختاری بهتر سیستم عامل و همچنین افزودن لایه امنیتی محافظ در حین توسعه این سیستم عامل است. اما در هر حال فراموش نکنید که امنیت هیچ سیستم عاملی کامل نیست! امنیت کامل یک رویا و در واقع شایعه است!

=

منبع: اسان دانلود

Share this post


Link to post
Share on other sites
آموزش ووکامرس قالب جوملا قالب وردپرس قالب رایگان وردپرس قالب رایگان جوملا هاست نامحدود هاست جوملا هاست لاراول هاست وردپرس هاست ارزان هاست ربات تلگرام خرید دامنه آموزش ساخت ربات تلگرام با php آموزش لاراول آموزش cPanel آموزش php آموزش فرم ساز RSform آموزش ساخت ربات جذب ممبر آموزش ساخت ربات دوستیابی آموزش ساخت ربات فروشگاهی برای ووکامرس آموزش طراحی سایت داینامیک با php آموزش بخش پشتیبانی با rsticket

برای ارسال نظر یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید نظر ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در انجمن ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !


ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید


ورود به حساب کاربری