najmeh

تفاوت سیستم عاملهای مکینتاش ، ویندوز ، لینوکس !!!!!

2 پست در این موضوع

تفاوت سیستم عامل ویندوز و مک

ویندوز محبوب ترین سیستم عامل حال حاضر در دنیاست که در سال ۱۹۸۵ توسط شرکت مایکروسافت عرضه شد.

سیستم عامل مکینتاش که این روزها با نام مک شناخته می شود، سیستم عاملی است که توسط شرکت اپل عرضه شده است و تنها بر روی کامپیوترهای ساخت اپل کار می کند. این سیستم عامل از سال ۱۹۸۴ عرضه شده است و در این راه دچار تغییرات بسیاری شده است که نسخه ی امروزی آن با نسخه ی اولیه اش کاملا متفاوت است.

تفاوت این دو سیستم عامل به صورت زیر هستند:

۱- اولین تفاوت آن است که ویندوز بر مبانی داس (DOS) برنامه نویسی شده است اما هم اکنون براساس Graphical User Interface یا GUI کار می کند. این در حالی است که مک بر مبانی یونیکس (Unix) برنامه نویسی شده است و از سال ۲۰۰۶ با عرضه ی Bootcamp امکان استفاده از ویندوز بر روی مک نیز به وجود آمد.

۲- دومین تفاوت آن است که ویندوز را می توان بر روی هر نوع کامپیوتری نصب کرد و شرکت سازنده ی آن دارای هیچ اهمیتی نیست. اما این داستان در مورد اپل کاملا متفاوت است و مک تنها بر روی کامپیوترهایی که ساخت اپل باشند کار می کند هر چند که روش هایی مختلفی برای نصب مک بر روی کامپیوترهایی غیر از اپل وجود دارد که به این روش هکینتاش (Hackintash) می*گویند.

۳- سومین تفاوت آن است که به طور کلی پردازش مقدار بسیار زیادی دیتا در مک راحت تر از ویندوز است و علاوه بر آن میزان امکانات مک بیشتر از ویندوز است.

۴- چهارمین تفاوت آن است که ویندوز بر روی امکانات دفتری یا همان Office تمرکز بیشتری نسبت به مک دارد، در حالی که مک تمرکز بیشتری بر روی گرافیک و مالتیدمدیا دارد. به همین دلیل مک یکی از کامپیوترهای محبوب برای شبکه های تلویزیون و استدیوهای ضبط صدا است. در مقابل ویندوز که به صورت گسترده در ادارات و شرکت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.

۵- پنجمین تفاوت در روش استفاده از سخت افزارهاست. به این صورت که شما در مک نمی توانید هر چیزی را تغییر و یا ارتقا بدهید و تنها چند مورد خاص مانند هارد دیسک یا رم را می توانید تغییر دهید، در حالی که شما می توانید ویندوز را بر روی هر کامپیوتر با هر سخت افزاری اجرا کنید و مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

۶- ششمین تفاوت آن است که در ویندوز برای نصب یک نرم افزار اکثر اوقات به فایل هایی با پسوند EXE نیاز هست اما در مک به فایل هایی با پسوند .App نیاز هست. این یعنی آنکه شما نمی توانید نرم افزاری که در ویندوز نصب کردید را بر روی مک نصب کنید مگر اینکه نسخه ی مک آن را دانلود کنید. برای همین به خاطر داشته باشید که اگر مک بخرید، نمی توانید از بسیاری از نرم افزارها مانند نرم افزارهای مهندسی استفاده کنید.

حالا که با تفاوت های کلی این دو سیستم عامل آشنا شدید، شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که از چه سیستم عاملی باید استفاده کنید. در پاسخ به این سوال باید گفت که شما می توانید بسته به نیاز خود از هر دو سیستم عامل استفاده کنید. مثلا اگر با نرم افزارهای مهندسی سر و کار دارید، بهترین گزینه ویندوز است اما اگر کارتان ادیت فیلم یا موسیقی است، مک بهترین گزینه است.

فراموش نکنید که تمام این ابزارهای برای این هستند که ما و شما از استفاده از آنها لذت ببریم و زندگی راحت*تری داشته باشیم.

ویندوز

ویندوز سیستم عاملی هست که من کار با کامپیوتر را با آن شروع کردم. ولی همه نیاز های من را بر طرف نمی کرد. مهم ترین مشکل آن در اوایل مربوط به امنیت و ویروسی شدن کامپیوتر بود. بعدها به مشکل بزرگتری برخورد کردم و آن نبود ترمینال یا خط فرمان قوی بود. نبود خط فرمان واقعا مشکل ساز بود و یکی از مهمترین دلایل مهاجرت من از ویندوز همین بود. مشکل بعدی آن ضعف در فایل سیستم های آن بود که البته به مرور بهتر شده اند.

ویندوز مزایایی نیز داشت که مهمترین آنها برای من موارد زیر می باشند:

* کاربرپسند بودن

* وجود ابزار های بسیار و متنوع

* وجود بازی های مختلف و زیبا :D

* در دسترس و عمومی بودن

* وجود درایورهای سخت افزاری و پشتیبانی از بیشتر سخت افزارها

لینوکس

— گنو/لینوکس

لینوکس (اوبونتو، آرچ، دبیان، فدورا و…) مورد اطمینان ترین سیستم عاملی است که تقریبا پاسخ گوی همه نیاز های من می باشد. مزایای بسیاری دارد. مهمترین مزیت آن آزاد بودن است. شما هر تغییری که نیاز دارید، بر روی آن انجام می دهید. خط فرمان بسیار قوی آن واقعا مشکلات بسیاری را برای من حل کرده است.

البته ایراداتی نیز دارد. مهم ترین ایراد آن نبود ابزارهای گرافیکی برای انجام کارهای مختلف و یا ضعیف بودن ابزارهای موجود است. وجود باگ های مختلف در ابزارهای گرافیکی نیز باعث عدم کارایی لازم آنها می شود. مشکل جستجو و دستیابی به اطلاعات نیز نسبت به ویندوز (۷) و به خصوص نسبت به مک واقعا ضعیف است. از طرف دیگر محیط های گرافیکی موجود مانند گنوم یا کی دی ای واقعا User Friendly (کاربرپسند) نیستند. منظور من افکت های تصویری نیست! رنگ بندی، نحوه چیدمان دسکتاپ و… نسبت و ویندوز و مک ضعیف ترند.

مک

این سیستم عامل واقعا قدرتمند و زیبا اکنون سیستم عامل اصلی مورد استفاده من می باشد.باگ خیلی کم دارد، به جزییات بسیار بسیار دقت کرده و ابزارهای

— مک

گرافیکی فوق العاده قوی ای را در برگرفته است. مک قدرت خود را از یونیکس گرفته است و همین موضوع باعث شده است تا همه نیازهای لینوکسی من را بر طرف کند.

مک نیز مشکلاتی دارد. مثلا خیلی وقت ها شما مجبورید برای انجام دادن کارها از ماوس استفاده کنید در حالی که در ویندوز و لینوکس بسیاری از کارها براحتی با کیبورد قابل انجام می باشند. از طرفی Shortcut های مک بعضی اوقات واقعا سخت هستند. البته بعد از مدتی عادت می کنید :)

عیب دیگر آن گران بودن سخت افزارهای اپل می باشد که البته با نصب مک بر روی سیستم های x86 می توان حل کرد.

و در آخر مک برای من آن قدر مزایا دارد که بتوانم از ایرادات آن چشم پوشی کنم.

دسته بندی سیستم عامل ها و استفاده کنندگان

در صورتی که مجبور به استفاده از سیستم عامل خاصی نمی باشید، می توانید پیشنهاد من برای انتخاب سیستم عامل را در زیر مشاهده کنید:

* برنامه نویسان

1. مک

2. لینوکس

3. ویندوز

* طراحان و گرافیست ها

1. مک

2. ویندوز

3. لینوکس

* علاقمندان به بازی های کامپیوتری

1. ویندوز

2. مک

3. لینوکس

* سیستم های نسبتا قدیمی و ضعیف تر

1. لینوکس

2. ویندوز

3. مک

* سرورها

1. لینوکس

2. ویندوز

3. مک

* سایر استفاده کنندگان عمومی دسکتاپ

1. مک

2. ویندوز

3. لینوکس

منبع : thebankers.ir و zebardast.ir

آموزش ووکامرس قالب جوملا قالب وردپرس قالب رایگان وردپرس قالب رایگان جوملا هاست نامحدود هاست جوملا هاست لاراول هاست وردپرس هاست ارزان هاست ربات تلگرام خرید دامنه آموزش ساخت ربات تلگرام با php آموزش لاراول آموزش cPanel آموزش php آموزش فرم ساز RSform آموزش ساخت ربات جذب ممبر آموزش ساخت ربات دوستیابی آموزش ساخت ربات فروشگاهی برای ووکامرس آموزش طراحی سایت داینامیک با php آموزش بخش پشتیبانی با rsticket

این جور فکر کنم قشنگ تر میشه البته با تشکر فراوان از najmeh

* برنامه نویسان

1. مک

2. لینوکس

3. ویندوز

برنامه نویسان

1- لینوکس

2- ویندوز

3- مک

//////////////////////////////////////////////////

سیستم های نسبتا قدیمی و ضعیف تر

1. لینوکس

2. ویندوز

3. مک

سیستم های نسبتا قدرتمند

1- لینوکس

2- مک یا ویندوز

برای ارسال نظر یک حساب کاربری ایجاد کنید یا وارد حساب خود شوید

برای اینکه بتوانید نظر ارسال کنید نیاز دارید که کاربر سایت شوید

ایجاد یک حساب کاربری

برای حساب کاربری جدید در انجمن ما ثبت نام کنید. عضویت خیلی ساده است !

ثبت نام یک حساب کاربری جدید

ورود به حساب کاربری

دارای حساب کاربری هستید؟ از اینجا وارد شوید

ورود به حساب کاربری